Bemutatkozás – Dr. Ferencsák Tímea

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin

Vannak olyan emberek, akik az életüket tudatosan megtervezik, majd lépésről lépésre megvalósítják. Én nem ilyen vagyok. 
Hiszem, hogy a világban nem csak előre meghatározott, egyenes életutak vannak, erre példa az én eddigi pályafutásom is. Jogász és közgazdász végzettséggel 18 évet dolgoztam IT területen, jelenleg pedig HR-esként támogatok IT szervezeteket, vezetőket. A coachinggal vezetőfejlesztési eszközként ismerkedtem meg, és az első élmény hatására döntöttem el, belemélyedek ennek a szakmának a rejtelmeibe is. 
Az útkeresés, újdonságok felfedezése állandó része az életemnek. Ez megmutatkozik a szakmai életemben, a tanulmányaimban és a hobbijaimban is. A különböző területekről, képzésekből származó tudásból, tapasztalatból ered specialitásom: a sajátos rendszerszemlélet.

Munkám során egyik célom e látásmód támogató erőként történő bevonása és segítségével a különféle nézőpontok sokféleségében rejlő erőforrások, lehetőségek feltárása, megmutatása. A rendszerszemléletnek köszönhetően gyorsan meglátom az összefüggéseket, és van bátorságom (akár provokatív, konfrontációt felvállaló módon is) megmutatni ezeket mindazoknak, akik engem választanak és kellő nyitottsággal, bátorsággal rendelkeznek. 

Ahogy a magánéletben, úgy a coaching során is könnyedén mozgok a skálák szélső értékei között. Jól érzem magam talpig üzleti feketében és bohókás rózsaszínben is. Ehhez hasonló természetességgel használom a coaching folyamatban az érzelmeket, ugyanakkor, ha szükséges, a realitások talaján tartom az ügyfelet. Nemcsak az eddigi szakmai utam, de a kutyázás (agility) is megtanított arra, hogyan hatnak másokra az én érzelmeim, hogyan tükrözi vissza egy másik lény az én érzelmi állapotomat, a félelmeimet vagy éppen az örömömet, bátorságomat. Ez az egymásra hatás, visszatükrözés – akár tudatában vagyunk, akár nem – megkerülhetetlenül ott van életünk minden szegletében. Igen, a coachingban is. Ezért tartom fontosnak a tudatosságot és az önismeretet. Ezért tartom ezt alapvetésnek és szánok rá annyi időt és energiát coachként.